Joomla!Community

Joint Summit San Jose

JoomlaCommunity@Twitter

JoomlaTweets

Banner

JoomlaCommunity.eu

Afdrukken PDF

JoomlaCommunity

Twee weken geleden is er een nieuwe Nederlandse Joomla community gelanceerd voor de Nederlandse Joomla! gebruikers.
Zoals jullie weten ben ik iets meer dan een jaar zeer actief geweest op DutchJoomla. Helaas is daaraan een einde gekomen. Een samenwerking met de beheerder bleek niet langer mogelijk.

Uiteindelijk is dat het resultaat van problemen die al veel langer speelden. Ik heb dan ook lange tijd geprobeerd samen met diverse teamleden oplossingen te vinden voor de problemen. Er waren tijden dat het beter leek te gaan, maar ook tijden dat het eigenlijk slecht ging. In die slechtere tijden hebben mensen zoals Willy en later Marco (Spirit), welke ondertussen erg goede vrienden van me waren geworden, hun teamlidmaatschap opgezegd. Wat ik uiteraard betreurde maar heel goed kon begrijpen.

Gelukkig was de vriendschap met hen zodanig dat ik altijd contact met hen heb gehouden. Ondertussen probeerde ik samen met Sander toch nog enige kentering in de structuur op dutchjoomla te krijgen. Vele beloften werden ons gedaan maar... helaas niet nagekomen. Integendeel, de sfeer werd steeds grimmiger eigenlijk en ik begon steeds minder plezier te beleven aan wat eigenlijk een hobby en een leuke bezigheid zou moeten zijn.

Na ook nog eens beschuldigingen te moeten slikken, en andere vreemde acties waar ik het totaal niet mee eens was besloot ik samen met Marco onze eigen community op te zetten.
Een domeinnaam was er nog van een eerdere gelegenheid waar we bijna dat idee ook al door hadden gezet. Het forum wat we er destijds op hadden gezet stond er nog en tijdens een lang telefoongesprek besloten we daar samen een nieuwe community op te gaan zetten.

In de dagen daarna sloten ook Marieke, Sander, Ton, Sandero en Willy zich al snel aan. We werkten samen aan een website waarvan we het idee hadden dat dat een duidelijk platform zou moeten worden voor de Nederlandstalige Joomla gebruiker. Een site voor en door de Nederlandse Joomla gebruiker waar men op ieder niveau alles van zijn gading kan vinden. Onze expertises sloten wonderwel op elkaar aan. De hele maand september werkten we met ontzettend veel plezier aan de site. Het was een prachtig gezicht om deze te zien groeien.

Terwijl we bezig waren sloten nog meer mensen zich bij ons aan. Jaap (CyberJaap) die eigenlijk al één van de eersten was die vertrok uit het dutchjoomla team toen de eerste perikelen zich aankondigde, Richard (Jussie), Remco (R2gnl) en Marie-Anne (tigi). Zij deelden al snel ons enthousiasme en droegen ook hun steentje bij aan de site.

Ondertussen vroegen we ons af hoe we een en ander zouden moeten aanpakken. Gewoon met de stille trom vertrekken op DJ? Ons teamlidmaatschap opzeggen en dag? We hadden toch wel het gevoel dat we de overige teamleden wel op de hoogte wilden brengen van het waarom van ons besluit. Daarbij hadden we allen ook onze contacten opgebouwd met een aantal vaste forumleden die je in een community waar je dagelijks een aantal uren in doorbrengt toch als een soort vrienden gaat beschouwen. Het zou toch niet netjes zijn hen niet verder in te lichten....

Uiteindelijk besloten we de overige teamleden uit te nodigen voor een chat op de avond voordat we de site zouden lanceren, waarin we hen op de hoogte brachten van ons voornemen. Zij konden ons op die manier rechtstreeks vragen stellen. Alle aanwezige teamleden besloten vrij snel dat ze graag de overstap wilden maken naar JoomlaCommunity.
De vaste forumleden kregen de middag voordat we 's avonds de site lanceerden een e-mail. Onze gedachte was ook dat zij op die manier de accountnaam die zij altijd hebben gehad konden vastleggen in de nieuwe community.
Tenslotte hebben we op 30 september 's avonds om 20.00 een bericht geplaatst in het forum en op de frontpage van dutchjoomla over ons vertrek.

Die avond stroomde het forum al snel vol met nieuwsgierige en misschien ook wel wat verwarde dutchjoomla gebruikers. Velen stelden zich netjes voor en ook ontvingen we veel gelukwensen en succes voor deze nieuwe community. In het topic welke we op dutchjoomla hadden gepost kwamen ook al snel veel reacties.

Uiteraard volgden daarna ook 'wanklanken' of minder prettige gebeurtenissen. Een ervan was dat een groot aantal voormalige dj-teamleden waaronder ik zelf een ipban kregen en hun accounts onklaar werden gemaakt. Discussies volgden op Dutchjoomla, hoofdzakelijk werd er gevraagd om uitleg. Hier en daar volgden verwijten over onze postings en de links die wij in onze handtekeningen hadden gezet welke betiteld werden als zijnde 'spam'. Onze handtekeningen waren dan ook al snel verdwenen. Tezamen met onze wachtwoorden van de accounts en ook onze e-mailadressen bleken niet meer opgenomen te zijn in ons account waardoor we ook geen nieuw wachtwoord konden instellen.
Kortom, als we al ergens op hadden willen reageren dan konden we dat niet eens.

Topics verschenen op dutchjoomla om daarna weer in het niets te verdwijnen, evenzo verging het een draad die de 'verklaring' van de huidige beheerder bevatte. Als JoomlaCommunity team besloten we niet te reageren op beschuldigingen en modder gegooi dat daar werd gedaan. We wilden liever onze blik vooruit richten en lekker werken aan JoomlaCommunity zoals we dat ook al de afgelopen maand gedaan hadden. De beschuldigingen naast ons neerleggend.

Inmiddels zijn we enkele weken verder. De storm is geluwd en het lijkt dat beide zijden zich weer bezig gaan houden met waar we ons mee willen bezig houden, Joomla! Onze accounts zijn hersteld op dutchjoomla maar toch zullen velen van ons daar begrijpelijkerwijze niet meer reageren. Ook ik zal dat niet meer doen, enkel nog op PM's zal ik een antwoord geven.
He mag duidelijk zijn dat de 1.5 vertaling welke ik al bijna een jaar bijhoudt vanaf nu op JoomlaCommunity te vinden is in de downloadsectie evenals vele extensies die door het JoomlaCommunity Taalteam zijn vertaald.

Zelf ben ik blij dat ik weer als vanouds met Willy kan samenwerken in het Taalteam. Daarnaast hebben zich op dit moment alweer twee nieuwe Taalteamleden gemeld waarvan ik de indruk heb dat dit serieuze en zeer bekwame mensen zijn. Marieke zal ook nog altijd wel haar bijdragen leveren aan het Taalteam, maar zij is Teamleider geworden van het Documentatie Team. Ook voor dat Team kwamen in deze twee weken al snel aanmeldingen binnen. Ook al is de documentatie nog in aanbouw, er is al een bron aan informatie te vinden welke alleen maar meer zal worden in de toekomst.
Daarnaast is er uitraard veel nieuws over Joomla te vinden op de site en kan men in het forum vragen stellen of mede-joomlers helpen.

Kortom, neem eens een kijkje en overtuig jezelf!