Joomla!Community

Joint Summit San Jose

JoomlaCommunity@Twitter

JoomlaTweets

Banner

De Stable Release

Afdrukken PDF

Ontwikkeling

Wat een weekje! Het broedde al een tijdje en we wisten dat het eraan zat te komen. De release van Joomla! 1.5 stable. Maandagmorgen nog had ik enkele updates aan taalbestanden ontdekt en snel bijgewerkt. Nog snel even in Spirit's deelmapje gedumpt voor -je-weet-maar-nooit-mij-kan-ook-iets-overkomen. Dezelfde nacht om klokslag 00.00 uur meldde Sander 'Nog een uurtje'. Via MSN achterhaalde Marieke waar hij deze informatie vandaan had gehaald. Het uurtje verstreek en...

Niets! Nouja, geen release.

 

Terwijl ik toch nog tot in de hele kleine uurtjes met Hans bleef doorchatten, ondertussen van tijd tot tijd een refresh deed op www.joomla.org kwam er geen verandering in het frontpage nieuws daar. Uiteindelijk dan maar lekker slapen.

 

Een paar uur later was het eerste wat ik zag een offline berichtenscherm van MSN, 2 PM's en een lange draad op het teamforum waarbij het sommigen wel leuk leek om mij uit mijn bedje te bellen Tongue out. Spirit had gelukkig al een volledige zip gemaakt van de bestanden en de aanwezige teamleden waren al druk aan het testen geweest. De taalbestanden waren helemaal up to date en konden zo de downloadsectie in. Binnen een paar uur na de release stond alles online. Lekker wakker worden!

 

De migratietools werden binnen notime ge├╝pdate en een volledige vertaling van de help daarvoor stond ook al snel voor de leden beschikbaar. Ook de handleiding voor de installatie van Jooma!1.5 Stable werd al snel drifitg gedownload. Het forum stroomde vol, het bezoekers aantal was ongeveer het dubbele en load zorgde af en toe eventjes voor een venstertje met de melding dat het iets te druk was op de server. Netjes nog, we hoorden dat Joomlasites uit andere landen onbereikbaar werden en zelfs joomlacode.org lag er telkens uit.

 

Inmiddels zijn we een paar dagen verder. De cijfers uit de downloadsectie liegen er niet om, de vragen en threads op het forum nog minder. Ik kreeg toch al een aantal dagen mijn ongelezen berichten niet op 0 maar nu ging het wel even heel erg hard.

 

Nou toch maar even de tijd genomen om de boel hier te updaten naar de stable en dit verhaaltje typen. Even testen of alle nu goed gaat met de datum en...
Ook even zeggen dat we een geweldig team hebben, als het moet is het alle hens aan dek en staat iedereen klaar Smile

 

Joomla! 1.5 downloaden kun je in de downloadsectie van DutchJoomla.org (wel even inloggen of een gratis account aanmaken)