Joomla!Community

Joint Summit San Jose

JoomlaCommunity@Twitter

JoomlaTweets

Banner

Het tijdspook

Afdrukken PDF

Ontwikkeling

In de ontwikkeling van de 1.5 versie deed zich al enige tijd een vreemd probleem voor. Wanneer een artikel aangemaakt werd en opgeslagen was de publicatie tijd ineens verschoven. Bij sommigen met een uur en of twee uur, hier zelfs met 3 uur. Zodat het artikel in wachtrij bleef staan en niet meteen gepubliceerd werd. Bovendien werd na het aanpassen van een artikel telkens de tijd nog eens twee uur verschoven.

 

Het probleem werd vreemder omdat er een aantal mensen wel last van hadden en anderen helemaal niet, zo bleek in een discussie op het forum. En om het nog gekker te maken ontdekten we zelfs dat twee sites op dezelfde server met dezelfde instellingen verschillend reageerden. Bij de een werd een artikel direkt gepubliceerd bij de ander 3 uur in wachtrij.

Ook op Joomla.org bleken er al diverse discussies over gaande te zijn en er werd een aantal malen gemeld dat het het gefixed was. Zelfs nog eens een nightly build van 6 januari hierop gezet, alles opnieuw geïnstalleerd zelfs maar nog was het probleem hier niet opgelost.

 

Ondertussen maar even een aardige plugin geïnstalleerd om die rare tijden hier uit beeld te krijgen. Van mij hoeven die tijden er toch eigenlijk niet bij (lol). Voor iedereen die dat ook liever niet heeft kan ik deze plugin dan ook aanbevelen. De calendar Icon is een native 1.5 plugin waarvoor je dus geen legacy hoeft in te schakelen. Binnenkort ook als vertaalde versie in de downloadsectie van Dutchjoomla.org te vinden.

 

Maar na een paar nachtjes zoeken heb ik dan nu toch eindelijk de juiste patches gevonden om het tijdspookje mee te verjagen. In de volgende (stable) release van 1.5 zal het gefixed zijn. Ook al zal de stable niet lang meer op zich laten wachten, voor wie liever niet wacht heb ik een zip met de patchbestanden en een beschrijving op het forum geplaatst.