Joomla!Community

Joint Summit San Jose

JoomlaCommunity@Twitter

JoomlaTweets

Banner

Flock

Afdrukken PDF

Extensies

Marieke had het van Amy, en ik weer van Marieke. Een maal gewend aan flock en je wilt nooit meer wat anders luidde het! Nou inderdaad de flock browser heeft wel heel erg veel mogelijkheden om je internetleventje te vergemakkelijken. Dat niet alleen, heb je een 1.5 joomlasite en wil je gemakkelijk even een artikeltje aan je site toevoegen, kom je iets tegen op internet dat je wilt op je site wilt zetten. Dan is flock dé browser voor jou en je joomlasite. Je hoeft enkel een plugin te installeren, de juiste gegevens in te voeren en ... hoppa, zonder ook maar in te loggen op je site is je site weer aangevuld met iets interessants.

Ik ben er nog in de experimentele fase, dat wil zeggen dit is dan ook het eerste artikeltje dat ik schrijf via flock. ik denk dat je wel even hier en daar moet spieken hoe je een read more of een tag voor een plugin schrijft in je source. Maar als je dat een beetje door hebt....

In ieder geval kan ik vertellen dat je flock download en installeert door hier te klikken. Voor je joomlasite heb je een plugin nodig die je hier kunt downloaden (neem de laatste versie, deze is geschikt vor 1.5 native). Na het installeren en activeren (en eventueel parameters ingesteld te hebben) zul je een 'self-hosted blog account' moeten toevoegen in flock. Dat doe je door op het sleutelicoontje te klikken en de optie 'Self-Hosted Blog' te kiezen onder blogging. In het popupvenstertje vul je vervolgens de url naar je website in, klikt op next (negeer dat flock geen API kon vinden voor je blog) en klik nogmaals op next. Vervolgens krijg je een venster waarin je via een dropdown achter XML-RPC API kiest voor MetaWeblog. Als Acces Point vul je in: http://www.joujoomla-adres.nl/xmlrpc/index.php (vervang uiteraard joujoomla-adres voor d url naar je joomla-installatie) Klik wederom next en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in van je joomla-account waaronder je blogt. Heb jehet allemaal goed gedaan dan vindt flock de juiste inlog en zie je je account verschijnenin de sidebar 'Accounts and services' wanneer je het sleutelicoontje geopen hebt.

Now your in bussiness, je kunt gemakkelijk teksten naar het clipboard slepen of selecteren en via rechts klikken aan het clipboard toevoegen en vervolgens bloggen. Of open via File-> New Blog Post gewoon je editor en typ/plak de teksten die je wilt. How easy can it be :)

Happy experimenting!

Blogged with the Flock Browser