Joomla!Community

Joint Summit San Jose

JoomlaCommunity@Twitter

JoomlaTweets

Joomla!dagen Nederland - 21 & 22 april 2012, Zeist

Joomla Nieuwtjes

Afdrukken PDF

JoomlaCommunity

Een klein weekje geleden is de laatste versie van Joomla! 1.5.10 vrijgegeven.
Dit betreft een veiligheidsrelease en je kunt het beste zo snel mogelijk je site updaten naar deze versie. Wil je precies weten wat de wijzigingen zijn of hoe je moet updaten, lees dan even op Joomlacommunity de vertaalde releasenotes. Ook vind je daar de downloadlink naar de laatste versie en de updatepakketten.
Bij elk updatepakket vind je ook een link naar documentatie over hoe je je site kunt updaten. Voor de mensen die wat visueler zijn ingesteld, je kunt hier een video bekijken van Marco Corró.

Een erg leuk nieuwtje voor JoomlaCommunity (en voor mij dus ook) is dat we ons sinds de release van 1.5.10 officieel vertaler mogen noemen. Al in januari is er een contact met Sander Vancanneyt tot stand gekomen en heb ik samen met hem gewerkt om tot één officiële vertaling te komen. Zo is er een stuk minder verwarring over welke vertaling men het beste gebruiken kan.

Lees meer...

JoomlaCommunity.eu

Afdrukken PDF

JoomlaCommunity

Twee weken geleden is er een nieuwe Nederlandse Joomla community gelanceerd voor de Nederlandse Joomla! gebruikers.
Zoals jullie weten ben ik iets meer dan een jaar zeer actief geweest op DutchJoomla. Helaas is daaraan een einde gekomen. Een samenwerking met de beheerder bleek niet langer mogelijk.

Uiteindelijk is dat het resultaat van problemen die al veel langer speelden. Ik heb dan ook lange tijd geprobeerd samen met diverse teamleden oplossingen te vinden voor de problemen. Er waren tijden dat het beter leek te gaan, maar ook tijden dat het eigenlijk slecht ging. In die slechtere tijden hebben mensen zoals Willy en later Marco (Spirit), welke ondertussen erg goede vrienden van me waren geworden, hun teamlidmaatschap opgezegd. Wat ik uiteraard betreurde maar heel goed kon begrijpen.

Gelukkig was de vriendschap met hen zodanig dat ik altijd contact met hen heb gehouden. Ondertussen probeerde ik samen met Sander toch nog enige kentering in de structuur op dutchjoomla te krijgen. Vele beloften werden ons gedaan maar... helaas niet nagekomen. Integendeel, de sfeer werd steeds grimmiger eigenlijk en ik begon steeds minder plezier te beleven aan wat eigenlijk een hobby en een leuke bezigheid zou moeten zijn.

Na ook nog eens beschuldigingen te moeten slikken, en andere vreemde acties waar ik het totaal niet mee eens was besloot ik samen met Marco onze eigen community op te zetten.
Een domeinnaam was er nog van een eerdere gelegenheid waar we bijna dat idee ook al door hadden gezet. Het forum wat we er destijds op hadden gezet stond er nog en tijdens een lang telefoongesprek besloten we daar samen een nieuwe community op te gaan zetten.

Lees meer...

Flock

Afdrukken PDF

Extensies

Marieke had het van Amy, en ik weer van Marieke. Een maal gewend aan flock en je wilt nooit meer wat anders luidde het! Nou inderdaad de flock browser heeft wel heel erg veel mogelijkheden om je internetleventje te vergemakkelijken. Dat niet alleen, heb je een 1.5 joomlasite en wil je gemakkelijk even een artikeltje aan je site toevoegen, kom je iets tegen op internet dat je wilt op je site wilt zetten. Dan is flock dé browser voor jou en je joomlasite. Je hoeft enkel een plugin te installeren, de juiste gegevens in te voeren en ... hoppa, zonder ook maar in te loggen op je site is je site weer aangevuld met iets interessants.

Lees meer...

De Stable Release

Afdrukken PDF

Ontwikkeling

Wat een weekje! Het broedde al een tijdje en we wisten dat het eraan zat te komen. De release van Joomla! 1.5 stable. Maandagmorgen nog had ik enkele updates aan taalbestanden ontdekt en snel bijgewerkt. Nog snel even in Spirit's deelmapje gedumpt voor -je-weet-maar-nooit-mij-kan-ook-iets-overkomen. Dezelfde nacht om klokslag 00.00 uur meldde Sander 'Nog een uurtje'. Via MSN achterhaalde Marieke waar hij deze informatie vandaan had gehaald. Het uurtje verstreek en...

Lees meer...

Het tijdspook

Afdrukken PDF

Ontwikkeling

In de ontwikkeling van de 1.5 versie deed zich al enige tijd een vreemd probleem voor. Wanneer een artikel aangemaakt werd en opgeslagen was de publicatie tijd ineens verschoven. Bij sommigen met een uur en of twee uur, hier zelfs met 3 uur. Zodat het artikel in wachtrij bleef staan en niet meteen gepubliceerd werd. Bovendien werd na het aanpassen van een artikel telkens de tijd nog eens twee uur verschoven.

 

Het probleem werd vreemder omdat er een aantal mensen wel last van hadden en anderen helemaal niet, zo bleek in een discussie op het forum. En om het nog gekker te maken ontdekten we zelfs dat twee sites op dezelfde server met dezelfde instellingen verschillend reageerden. Bij de een werd een artikel direkt gepubliceerd bij de ander 3 uur in wachtrij.

Lees meer...